INQ Mobile har släppt sin flaggskeppsmobil INQ Chat 3G med kontantkort, exklusivt hos 3. INQ Chat är en prisvärd och komplett tangentbordsmobil - fullspäckad med sociala medie-funktioner som möjliggör ständig uppkoppling på exempelvis Facebook, Twitter, MSN WL Messenger, Skype och pushmail.

INQ Chat 3G är en extremt prisvärd mobil med massvis av funktioner och applikationer som vanligtvis endast återfinns i väsentligt dyrare modeller. INQ Chat är det engelska företagets andra mobil som släpps på den svenska marknaden och är storebror till den hyllade INQ Mini 3G som lanserades tidigare i höst.INQ Chat kan användas till mycket mer än bara att ringa, SMS:a och surfa med. Den har en rad smarta hjälpmedel som exempelvis en funktion där användaren kan synkronisera sina kontakter i telefonboken med sina vänner på Facebook, Skype, MSN Messenger och Twitter. Då alla vänners kontaktuppgifter är synkroniserade, riskerar användaren aldrig att missa vad hans eller hennes vänner sysslar med, oavsett plattform. Man kan även ”puffa”, ”skypa” eller ”chatta” med sina vänner direkt från telefonboken. Alla funktioner och applikationer nås enkelt med en smidig ikonsnurra på mobilens sida

Mobilen är försedd med ett så kallat QWERTY-tangengbord, vilket innebär att knappsatsen ser ut som en dators tangentbord - det gör skrivandet snabbt och enkelt. INQ Chat är försedd med en 3.2 megapixelkamera och användaren kan med ett enda knapptryck dela med sig av sina bilder på exempelvis Facebook.

INQ Mobile är en relativt nystartad mobiltillverkare och företagets första modell, INQ1, blev tidigare i år utsedd till världens bästa mobil på GSM World-mässan. 3 är ensamma om att sälja INQ-mobiler på den svenska marknaden.

INQ Chat 3G kostar är 1 495 kronor kontant. Med 3Pott 99 och 3Vänner i kostar Chat 69 kronor i månaden i 18 månader och med 3Pott 149 kostar Chat 29 kronor i 18 månader. Med alla andra abonnemang följer mobilen med utan extra kostnad.

Vi har på Kontantkort Startpaket tidigare skrivit om INQ Mini 3G som också finns att köpa exklusivt hos Tre. Även det en mobil som fokuserar mycket på Facebook, Twitter och andra sociala nätverk.