Kontantkortstelefonen Huawei U8300 har lanserats i Sverige. Det är Huaweis första Android-mobil som är utvecklad på företagets utvecklingscenter i Kista. Den nya mobiltelefonen kombinerar ett QWERTY-tangentbord och en 2.6 tums pekskärm i en kompakt, innovativ design som utformats för ungdomar som ständigt vill hålla kontakten med sina vänner genom sociala nätverk. Priset har också anpassats för ungdomar, mobiltelefonen kan köpas hos Tre för rekordlåga 995kr med kontantkort.Kontantkortstelefonen U8300 är utvecklad för att möta de krav som dagens ungdomar och aktiva användare ställer på sina mobiltelefoner. Det fysiska tangentbordet tillsammans med Androidplattformen gör det enkelt att kommunicera med sina vänner genom sociala nätverk. När Huawei utvecklade U8300 var det viktigt att få till en design som var annorlunda jämfört traditionella smartphones, med fokus på användarvänlighet och ergonomi. En annan viktig faktor var att mobilen skulle bli så kompakt och billig som möjligt utan att göra avkall på vare sig funktionalitet eller design.

Mobilen kommer med Android 2.1 och har de mest populära sociala nätverksprogrammen förinstallerade. U8300 har allt som förväntas av en Android-telefon, inklusive en 3.2 megapixel-kamera för videosamtal, GPS, WiFi, Bluetooth, 3.5 mm uttag, FM radio och Micro SD. Mobilens taltid är upp till 200 minuter och standby-tiden är upp till 200 timmar.

Huawei U8300 kan köpas online via Tre. Som kontantkortstelefon inklusive startpaket och kontantkort kostar mobilen 995 kronor inklusive moms. Med de flesta abonnemang från Tre följer mobilen med utan extra kostnad.